Några frågor till Alexander Mårlöv
2022-03-11 22:19
Alexander Mårlöv

Grattis Alexander Mårlöv, en av av våra två tävlingsjudokas som nyligen mottog Stockholms Judoförbunds stipendium på 3 000 kr för lovande ungdomar. (Grattis också till Tara Babulfath!)

Hallå där Alexander, vem är du?
Hallå, jag är född 2007 och går i åttan på Sofia skola, jag bor på Södermalm. Jag gillar förstås judo som jag tränat sedan jag var sju år men också fotboll och snowboard. Jag började med judo för att jag gillade att brottas.
Berätta om din judoträning
Jag tränar hårt, men varierat. En vecka brukar det bli åtminstone fem judopass och minst två styrkepass samt kanske lite löpning. Det är tävling varannan helg, och nu för tiden är de flesta tävlingarna utomlands. Och sedan massa läger på det här och där, både i Sverige och utomlands.

Vilket är ditt favoritkast?

Uchi-mata*, för det är ser coolt ut och passar min judo.
(*Exempel på kastet hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=n6Fj7xkmFEI)

Vad är din dröm?

På kort sikt ta medalj på EM, på lång sikt vinna OS.

Grattis till stipendium! Blir det godis för pengarna?
Tack haha, nej, pengarna sponsrar lite av mina resekostnader.