SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholms Judoklubb
Några frågor till Alexander Mårlöv
2022-03-11 22:19
Alexander Mårlöv

Grattis Alexander Mårlöv, en av av våra två tävlingsjudokas som nyligen mottog Stockholms Judoförbunds stipendium på 3 000 kr för lovande ungdomar. (Grattis också till Tara Babulfath!)

 

Hallå där Alexander, vem är du?
Hallå, jag är född 2007 och går i åttan på Sofia skola, jag bor på Södermalm. Jag gillar förstås judo som jag tränat sedan jag var sju år men också fotboll och snowboard. Jag började med judo för att jag gillade att brottas.
Berätta om din judoträning
Jag tränar hårt, men varierat. En vecka brukar det bli åtminstone fem judopass och minst två styrkepass samt kanske lite löpning. Det är tävling varannan helg, och nu för tiden är de flesta tävlingarna utomlands. Och sedan massa läger på det här och där, både i Sverige och utomlands.
 

Vilket är ditt favoritkast?

Uchi-mata*, för det är ser coolt ut och passar min judo.
(*Exempel på kastet hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=n6Fj7xkmFEI)


Vad är din dröm?

På kort sikt ta medalj på EM, på lång sikt vinna OS.

Grattis till stipendium! Blir det godis för pengarna?
Tack haha, nej, pengarna sponsrar lite av mina resekostnader.
 
Hey Judoka!
Are you visiting Stockholm?
Feel free to come by and practice with us! Please contact: sjk@stockholmsjudoklubb.se
Våra sponsorer
Tipsa om träningslokal
Renovering av Brännkyrkahallen har glädjande nog skjutits upp till år 2023 vilket gör att vi inte är stressade med att hitta ny lokal på kort sikt. Men vi vill ändå hålla ögonen öppna redan nu, kanske också för att hitta en helt fristående lokal där vi i framtiden kan hålla övernattningsläger med mera. Behovet är ca 150 kvm plus utrymme för gym möjligheter och kanske ett kök. Hör av dig till sjk@stockholmsjudoklubb.se om du har tips!
Judodräkter | SJK kläder
Judodräkter:
SJK har ett samarbete med Green Hill Sports och därigenom får du rabatt. Beställ ny dräkt, träningströja, träningsväska och annat judorelaterat på
Green Hill Sports
Uppge kod SJK20 så får du 5% rabatt i webbshopen.

Klubbkläder:
Här kan du beställa via:
Länna sport